piątek, 8 września 2017

Niskowęglowodanowe śniadanie. Szybkie cieniutkie omleciki jednojajeczne.


U mnie ostatnio bardzo często pojawiają się na śniadanie. Smażenie tak cienkiego omleta ma swoje plusy. Przygotowuje się go dosłownie w minutę. Jeżeli patelnia jest dobrze rozgrzana jajka ścinają się praktycznie od razu. Smażone na odrobinie masła smakują idealnie. Serwowane z warzywami takimi jak rzodkiewki, papryka, ogórki, pomidor czy awokado stanowią niskowęglowodanowy bogatobiałkowy posiłek.

Składniki:

  • 2 jajka
  • łyżeczka masła
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:


W miseczce ubija lekko widelcem jajko, dodaj sól, pieprz i wlej na rozgrzaną patelnię z wcześniej roztopionym masłem. Smaż aż jajka się zetną. Następnie usmaż kolejne jajko (nie musisz używać dodatkowego masła ponieważ na patelni pozostanie jeszcze trochę tłuszczu po poprzednim omlecie




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz