niedziela, 5 lutego 2017

Czekoladowo imbirowe ciasteczka pieczone bez tłuszczu.



Zamiast zwykłego tłuszczu (margaryny, masła, oleju) użyłam awokado, jest to dobre rozwiązanie dla osób, które muszą stosować dietę niskotłuszczową. Dodatkowo ciastka zawierają dużo błonnika oraz cynamon co nie będzie skutkować wysokimi skokami cukru we krwi.

Składniki:

  • awokado
  • łyżka kakao
  • 2 jajka
  • 2 cm imbiru
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki stewii
  • pół szklanki mąki pełnoziarnistej
  • pół szklanki płatków owsianych


Sposób przygotowania:



Awokado rozgnieć widelcem. Imbir zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Wymieszaj wszystkie składniki w dużej misce: awokado, kakao, jajka, imbir, proszek do pieczenia, stewię, mąkę oraz płatki owsiane. Nakładaj łyżką porcje ciastek na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem. Piecz 10-15 minut w 180ºC



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz