poniedziałek, 30 stycznia 2017

Czosnkowo parmezanowa przekąska z cieciorki



Często jeżeli chodzi o zdrowe przekąski nie wiemy co przygotować. Podpiekana cieciorka z ziołami, czosnkiem oraz parmezanem to jedna z takich małych rzeczy, która może nam umilić czas przed telewizorem lub stanowić coś do przegryzienia na imprezie i nie będziemy mieć absolutnie żadnych wyrzutów sumienia.

Składniki:

  • 250g cieciorki z puszki
  • 20g parmezanu
  • ząbek czosnku
  • chilli, pieprz, oregano

Sposób przygotowania:


Cieciorkę dokładnie odsącz. Wyłóż na papier ręcznikowy i zostaw na co najmniej pół godziny. Na koniec możesz jeszcze lekko wysuszyć papierem. Wymieszaj z tartym parmezanem oraz przyprawami. Wyłóż na papier do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika (180ºC) na 40 minut. Mieszaj co jakiś czas. 




1 komentarz: